Tires LED

La qualitat de les tires LED

1 de febrer de 2022

Quina escollir?

La il·luminació amb tires LED ha anat en augment en els últims anys. Cada vegada més usuaris i professionals es sumen a il·luminar amb aquesta tecnologia i generar un espai més lineal. I és que aquest tipus de producte i la seva aplicació ens permet ocultar la sortida i ubicació de la llum.

A més, l’aplicació i inversió d’aquesta tecnologia dependrà de la zona que vulguem il·luminar, ja que si la nostra intenció és il·luminar un exterior, els requisits tècnics de les tires de LED hauran de ser diferents.

Tires LED 2

Per a determinar una tira LED de bona qualitat amb una tira LED de mala qualitat s’han de tenir en compte diferents factors:

1. Qualitat de la Placa PCB

El gruix i l’amplada d’aquesta placa determinarà la seva qualitat. Contra més gruixuda i ample sigui, major serà la quantitat de coure que contingui, el que proporcionarà una major conductivitat de l’energia, una millor dissipació de la calor i serà molt més resistent als trencaments.

2. El xip de LED

Un xip de LED de bona qualitat és un 50% més brillant, conté un nivell més alt de CRI, la qual cosa ens proporciona colors més vius. No farà diferenciació de tonalitats amb altres xips de LED i té una major vida útil. Nosaltres comptem amb marques de referència com Epistar, Samsung o Cree.

3. Resistències electròniques

Les tires de LED de bona qualitat compten amb resistències internes que limiten la corrent elèctrica del xip. El que les distingeix de les tires de LED de baixa qualitat és que aquestes es deterioren ràpidament i redueixen la seva lluminositat, ja que hi ha un excés de corrent.

4. El seu recobriment

Un mal recobriment pot provocar que la tira de LED es torni groga, s’esquerdi o s’endureixi, deixant entrar agents externs com l’aigua, la pols i la humitat.
* Vols saber més sobre el grau de protecció IP dels productes? Consulta el nostre post sobre tipus de protecció IP.

5. L’adhesiu

Les tires LED de bona qualitat compten amb un adhesiu de fixació de la marca 3M, la qual cosa fa que la fixació sigui mes resistent. En les tires de baixa qualitat trobem un adhesiu superficial, que provoca que la tira es desprengui al poc temps a causa de la calor que emeten els xips.

6. El preu

Per a identificar de manera ràpida una tira LED de bona qualitat o una de qualitat inferior, ens fixarem en el preu. Si el seu preu es troba molt per sota de la mitjana, sabrem que aquest fabricant abarateix costos en algun aspecte tècnic dels anteriors assenyalats.

Tires de LED 3

La tecnologia LED ens permet il·luminar els espais amb menys lluminàries i comptar amb una bona i adequada il·luminació.

En comparació amb altres sistemes tecnològics, la vida útil del LED és molt més llarga, cosa que beneficia al nostre planeta per la disminució de la petjada de carboni.

Són molts els beneficis d’aquesta tecnologia i saber com usar-los reduirà molt el nostre consum.

A Suministradora del Vallés comptem amb grans professionals que podran guiar-te en tot el procés d’il·luminació de l’espai, oferint-te les millors solucions i adaptant un pressupost a les teves necessitats.

Si no saps quins productes són els més adequats, posa’t en contacte amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes.

T'ajudem?

Contacta amb nosaltres per obtenir una resposta més directa amb les teves necessitats