Graus de protecció IP

1 de febrer de 2022

Què són els graus de protecció IP?

Els graus de protecció IP corresponen a les sigles Ingress Protection, un grau de protecció que es regula a través de la normativa internacional IEC 60529. Fa referència al grau de protecció que tenen els equips i components electrònics vers l’entrada d’agents externs, com la pols, l’aigua, etc. Ens indica si aquell producte és apte per ser instal·lat en una zona determinada.

ip-protection-banner-ES

Els graus de protecció IP van seguits d’uns dígits, els quals ens indiquen l’alt o el baix nivell de protecció sobre aquell agent. El primer dígit fa referència al grau de protecció vers els sòlids, com la pols o insectes. El segon dígit fa referència al grau de protecció vers els líquids, com l’aigua o la humitat. Existeix un tercer dígit, però només es fa servir en determinats països. Aquest ens indica el grau de protecció sobre els impactes.

Tipus de graus de protecció IP més comuns

IP20

Per a un producte pensat per instal·lar-se a l’interior, com per exemple una bombeta. Ja que no estarà exposada de forma expressa a agents agressius. A l’interior d’una vivenda, per exemple, el saló.

IP44

Aquest grau de protecció el trobem molt estandarditzat en productes, ja que protegeix de forma bàsica sobre agents sòlids i líquids. El podríem utilitzar per a la zona general de bany, com per exemple la il·luminació del mirall de paret.

IP54

El grau de protecció 54 ens permet instal·lar els productes a una zona relativament humida, com per exemple un bany. Però no per a ser submergit. El podríem incloure dins la zona de dutxa.

IP65

Aquest tipus de protecció s’utilitza com a necessària per a productes que van instal·lats a l’exterior, com un projector de jardí, per exemple. Estan preparats per suportar pols, terra i pluja. També per a rebre entrada d’aigua des de qualsevol angle.

IP67

El grau de protecció 67 està preparat per a ser submergit dins l’aigua, a poca profunditat i, depenent del fabricant, durant un temps determinat. Però per norma general, és un producte preparat 100% per a exterior.

IP68

Aquest grau de protecció és el més elevat fins avui. Correspon als productes que es poden submergir per complet dins l’aigua de forma permanent, i suporten qualsevol tipus d’agent sòlid. Aquest producte el podem instal·lar dins d’una piscina, per exemple.

Abans d’escollir la tipologia d’un producte, com una làmpada o una bombeta, haurem de pensar a quina zona el voldrem destinar per a poder determinar els seus requisits.

Si no saps quin és el producte que millor s’adapta a les teves necessitats, consulta’ns.

T'ajudem?

Contacta amb nosaltres per obtenir una resposta més directa amb les teves necessitats