SUMI INFORMA: Per què és important una bona il·luminació?

30 de juny de 2021

La llum influeix de forma molt activa en la salut de l’ésser humà, de forma visual i emocional. La llum natural és el millor controlador del nostre rellotge biològic i afecta de forma directa a la nostra activitat diària, sent una de les nostres principals fonts d’energia. Regula el nostre ritme cardíac i ens proporciona sensació de benestar, fet que permet controlar la qualitat del nostre somni. A més, comptant amb punts clau i diverses entrades de llum ajudarem a augmentar el nostre estalvi energètic i la nostra salut visual.

En el moment de dissenyar un projecte és important tenir en compte el color o la tonalitat de llum que haurem d’escollir, ja que una tonalitat més càlida o ataronjat ens relaxarà, mentre que una més blanca o freda ens
mantindrà alerta. Aquestes tonalitats de llum oscil·len entre els 2300 graus kelvin i els 6000, sent aquests últims més utilitzats en clíniques o hospitals. Les tonalitats a partir dels 4000ºK estan dissenyades per a oficines i espais de treball que requereixen una major concentració i focalització.

 

El següent paràmetre és el CRI o ICR, que fa referència a l’Índex de Reproducció Cromàtica (Color Rendering Index) i informa sobre la fidelitat del producte a la reproducció dels colors. És fonamental per adequar l’espai a un ambient real i natural; per exemple, quan més alt sigui aquest índex, més fidelment estarà reproduint els colors d’un objecte.

 

Un altre paràmetre és l’UGR, Índex d’Enlluernament Unificat (Unified Glare Rating), en el que s’ha de tenir en compte el disseny de la lluminària, els seus reflectors, i el pla i l’angle d’inclinació del mateix.

L’avanç de la tecnologia ha permès adaptar-nos a cada ambient, facilitant una regulació llumínica adient a cada espai gràcies als sistemes domòtics per obtenir bons resultats amb un important estalvi energètic.

És important escollir sempre productes de qualitat que s’adaptin a les necessitats del client i consultar amb un especialista en il·luminació. Els dissenyadors i especialistes estan sempre informats de les darreres novetats i tecnologia.

A Suministradora del Vallés comptem amb grans professionals que poden guiar-te en tot el procés de creació del projecte, oferin-te les millors solucions i adaptant un pressupost a les necessitats de l’espai. Coneixes ja la nostra Àrea Tècnica d’Il·luminació? Descarrega’t aquí tota la informació.

T'ajudem?

Contacta amb nosaltres per obtenir una resposta més directa amb les teves necessitats