Prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8

Prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8

4 de juliol de 2023

A partir del 24 d’agost, la Unió Europea, a través d’una nova normativa, aplica la prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8. Aquesta és un dels conceptes que recull la normativa d’il·luminació més recent de la Unió Europea.

La directiva de ROHS (restriccions a la utilització de determinades substàncies perilloses en aparells elèctrics i electrònics), publicada en febrer de 2022, restringeix l’ús de determinades substàncies perilloses en aparells elèctrics i electrònics. Un d’ells és el mercuri en els productes d’il·luminació.

La directiva inclou exempcions per a una sèrie de productes que ara ha revisat la Unió Europea, amb gran impacte en els productes d’il·luminació fluorescent.

El Reglament Únic d’Il·luminació (també conegut com Reglament d’Ecodisseny; en vigor des de setembre de 2021) retira a més progressivament els productes que no compleixen els requisits d’eficiència.

El Reglament d’Etiquetatge Energètic (en vigor des de setembre de 2021) ha introduït una nova etiqueta energètica fàcil d’utilitzar per a que els usuaris finals puguin escollir productes energèticament eficients.

En conjunt, totes les normatives ajuden a protegir el medi ambient i la salut pública mitjançant l’aplicació d’una il·luminació sostenible respectuosa amb el medi ambient.

Principals conseqüències de la Directiva ROHS

Per a fins d’il·luminació general:

· Prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8 a partir del 24 d’agost de 2023.

· Recordatori sobre la prohibició de làmpades CFLni que es va aplicar a partir del 24 de febrer de 2023.

Principals conseqüències del reglament SLR

· Una sèrie de productes que ja s’han retirat abans de l’1 de setembre de 2021.

· Pròximament: prohibició de casquets halògens a partir de l’1 de setembre de 2023.

· Pròximament: prohibició de làmpades fluorescents T8 (600 mm, 1.200 mm, 1.500 mm).

Conseqüències del reglament d’etiquetatge energètic

· Les classes d’eficiència energètica s’han canviat de nom i reescalat: de “A++ a E” a “A a G” (per exemple, un producte que tenia una qualificació “A++” abans és ara de classe “E”.

· Això no significa que els productes hagin baixat de categoria, sinó que s’han reclassificat sobre una base de càlcul diferent.

Prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8

El canvi a LED és fàcil amb Suministradora del Vallés

Davant d’aquests canvis de normativa i com a principal conseqüència la prohibició de làmpades fluorescents T5 i T8, a Suministradora del Vallés volem facilitar-te la informació de totes les làmpades afectades per aquesta reglamentació. A més, t’oferim alternatives de làmpades i lluminàries LED que t’ofereixen una substitució fàcil i ràpida, sense complicacions.

Descarrega’t aquí tota la informació: Informació i alternatives LED

*Font: Signify

Contacta aquí amb la nostra Àrea Tècnica i et resoldrem tots els dubtes que tinguis en la transició al LED en els teus projectes d’il·luminació.

T'ajudem?

Contacta amb nosaltres per obtenir una resposta més directa amb les teves necessitats