Suministradora del Vallés

Premiada la rehabilitació de les instal·lacions de Suministradora

3 de desembre de 2021

La rehabilitació de la seu de Suministradora del Vallés a Sabadell ha estat guardonada per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica per mantenir el seu valor històric. El despatx que se’n va encarregar, el sabadellenc Pons Puig Arquitectura, ha rebut un accèssit dels premis Bonaplata 2021 en aquesta categoria.

Aquest guardó distingeix persones i institucions que hagin dut a terme projectes per posar en valor el patrimoni industrial, ja sigui mitjançant l’estudi, la rehabilitació, la difusió o la reivindicació. El lliurament dels premis es va fer aquest dimecres, 1 de desembre, a la seu del Col·legi d’Enginyers.

Des de mitjans de 2021, Suministradora del Vallés té centralitzada la seva activitat en el que era una antiga fàbrica de l’empresa tèxtil Gorina, al carrer de Girona, 175, de Sabadell. La nau data del 1948 i això és el que precisament Marta Domedel explica que va cridar l’atenció dels membres del jurat. Quan el van veure en persona, van considerar rellevant el fet de “rehabilitar un edifici dels anys 50, perquè quan un pensa en això veu edificis antics, de principi de segle o abans, i no pensa que també és rellevant rehabilitar aquests que no ho són tant”. “Es feien amb tècniques molt diferents en l’actualitat, com les bigues de formigó prefabricades”, apunta l’arquitecta.

Façana Suministradora

Sostenibilitat i eficiència

La rehabilitació de la nau industrial té en compte diferents aspectes perquè sigui un edifici sostenible i eficient. Els elements de ventilació i l’aprofitament de la llum són clau en aquest sentit, i la seu compta amb sistemes domòtics que permeten controlar els consums, programar l’encesa i apagada de llums i controlar l’obertura i el tancament de les persianes en funció de la llum solar que reben.

En aquest projecte hi han treballat les arquitectes Núria Bartomeu Pons i Marta Domedel Puig amb la col·laboració de Maria Blanco Vincelle i Mireia Pascual Olivé.

Font: Diari de Sabadell

T'ajudem?

Contacta amb nosaltres per obtenir una resposta més directa amb les teves necessitats